20210804_095952 (1)-3

Aertssen Infra neemt volledige aandelen bemalingsbedrijf G. Smeyers over

Aertssen Group heeft via dochter Aertssen Infra de resterende aandelen van bronbemalingsbedrijf G. Smeyers overgenomen. De overname kadert in de strategie van Aertssen Infra om klanten te ontzorgen met geïntegreerde oplossingen.

Het bemalingsbedrijf G. Smeyers is sinds 2005 sterk gegroeid als expert in bronbemalingstechnieken, waterwinning en geothermie. Recent investeerde het bedrijf in een nieuwe boormachine en stangentrein voor grondboringen tot op 160m diepte. Het beschikt eveneens over een eigen uitgebouwde studiedienst, die helpt bij de keuze van de bemalingsinstallatie, het onderzoek naar mogelijke schadelijke invloeden van bemaling op de omgeving en de aanvraag van bemalingsvergunningen. G. Smeyers stelt vandaag 43 medewerkers te werk en behaalde een omzet van 7 miljoen euro.

De Aertssen Group bezat reeds de helft van de aandelen van G. Smeyers. Als gevolg van de  wens van mede-eigenaar René Lambrechts om zijn belang te verlagen, werden diens aandelen door Aertssen Group overgenomen.

Droge bouwkuipen

Aertssen Infra biedt een brede waaier van diensten zoals asbestverwijdering, grond-, afbraak-, sanering- en waterbouwwerken, wegeniswerken en groenaanleg. De overname kadert perfect in de strategie van de onderneming om haar klanten te ontzorgen met totaaloplossingen in eigen beheer. “De activiteiten van G. Smeyers zijn een sterke aanvulling op ons dienstenpakket.”, zegt Gert Mennes, Business Unit Manager.

Door alle aandelen in G. Smeyers te kopen, verruimt Aertssen Infra haar dienstverlening en haalt de onderneming expertise op het gebied van grondwaterbemaling en geothermische oplossingen in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten. “Bij het uitgraven van bouwkuipen wordt steevast bemaling ingeschakeld, een dienst die voorheen door onze opdrachtgevers geregeld werd. We willen hen ontzorgen door de organisatie en de coördinatie van de graafwerken en benodigde bemaling op ons te nemen.”

Het is de bedoeling dat G. Smeyers als zelfstandig bedrijf binnen Aertssen Infra gerund zal worden met behoud van naam, merk en logo. Ook het huidige managementteam blijft aan boord. Vanaf 1 juli zullen Bert Creve en Jeffrey Been instaan voor de dagelijkse leiding van het bemalingsbedrijf binnen de Aertssen Group. Ook René Lambrechts zal hen de komende jaren blijven ondersteunen met advies.

Over Aertssen

Met deze overname erbij geeft Aertssen Infra werk aan zo’n 500 mensen binnen het familiebedrijf Aertssen Group. De groep is gespecialiseerd in bouw- en infrastructuurwerken, kraanverhuur, uitzonderlijke transporten, logistieke dienstverlening, groene energie en projectontwikkeling. Enkele recente projecten van Aertssen Infra zijn onder meer: de sloop van de voormalige General Motors-fabriek, baggerwerken voor het Kanaaldok in Antwerpen, de uitbreiding van natuurgebied het Zwin, sanerings- en grondwerken voor het Magna Park in La Louvière, de afbraak van La Tour Boma in Seraing en de aanleg van de Cadixwijk in Antwerpen. Sinds 2019 maken ook Envi en Willy Crommen deel uit van Aertssen Infra. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stabroek en vestigingen in Luik, Zeebrugge, Hoeselt. Met gemotiveerde medewerkers, een uitgebreide ervaring en een hoogtechnologisch machinepark brengt Aertssen Infra elk complex project tot een goed einde. Kortom: People, Power and Passion to build on!