Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Aertssen bouwt volop mee aan morgen. Dat doen we door te investeren in onze mensen, onze omgeving en onze klanten. Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. We focussen op menselijk kapitaal, duurzaam energieverbruik, zodat we bewust en met respect voor mens en milieu flexibel kunnen inspelen op de behoeftes van morgen.

Oog voor onze mensen
Onze medewerkers zijn de basis van ons bedrijf én van uw project. We houden hen dus graag gemotiveerd met opleidingen en trainingen, een gezondheidsbeleid, kantelbare cabines, automatische aanpassingen met het oog op verminderde fysieke lasten voor onze vrachtwagenchauffeurs, ...

Blik op de omgeving
Aertssen denkt ‘groen’. Zo sparen we niet alleen het milieu. We drukken er ook onze kosten mee, iets wat ook u merkt aan uw factuur. We trachten consequent en doelgericht milieuvriendelijke stappen te ondernemen.Zo investeren we bewust al decennia in de nieuwste en meest energiezuinige machines.

Daarnaast stonden we in 2003 aan de wieg van het transport van gronden over de binnenwateren. We voeren vandaag een veelvoud aan grond af over het water en houden zo jaarlijks duizenden vrachtwagens weg van de dichtgeslibde Antwerpse ring.

Focus op onze klanten
Samen sterk. Daarom maken we onze klanten deelgenoot van de Aertssen-familie. En dit via heldere, directe communicatie over onze investeringsplannen en toekomstvisie.

Inzicht

SL3800Aertssen-22

Aertssen heeft in maart 2016 een energieaudit (carbon footprint) laten uitvoeren door Zero Emission Solutions. Zo werden de CO2-emissies in kaart gebracht van elektriciteit, gas, transport, water, etc. deze werden allen verdeeld over 3 scopes volgens de richtlijnen van het Greenhouse Gas Protocol en SKAO.

Bekijk hier ons energierapport: Energierapport

CO2-prestatieladder

Prestatieladder

CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen. En dit zowel in de eigen bedrijfsvoering als tijdens het uitvoeren van projecten. Het gaat daarbij om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

De CO2-prestatieladder wordt voornamelijk in Nederland ingezet als middel om duurzaamheid in aanbestedingstrajecten te stimuleren. Maar ook in ons land worden gelijkaardige initiatieven opgestart.

Het uitgangspunt van de ladder is dan ook dat inspanningen worden beloond. Een hogere score op de ladder levert een concreet voordeel op in het aanbestedingsproces, in de vorm van een fictieve korting op de inschrijfprijs.

De CO2-prestatieladder onderkent vijf  niveaus van “volwassenheid”. De onderneming kan een hoger niveau bereiken door verbeteringen in de bestaande processen door te voeren en door innovaties in technologieën en methoden.

De Aertssen Groep bereidt vandaag aan een eerste audit voor. Zodra het niveau op de ladder is bepaald, zullen wij hier snel over communiceren.

Transparantie

SL3800Aertssen-27

Aertssen wenst transparant te communiceren over haar duurzaamheidsbeleid richting interne en externe stakeholders. Zo zal informatie over reductiebeleid en –doelstellingen consequent worden gedeeld.

Reductie

Voorblad newsflash 1

Aertssen bracht haar meest significante energiestromen recent in kaart en evalueert haar energieverbruik in die mate dat dit bijdraagt aan een verbetering van de energieprestatie. Aertssen kwantificeert haar energiedoelstellingen door een toename in efficiëntie van 7% tegen 2025 in vergelijking met 2015.

Alle maatregelen staan beschreven in het energieactieplan. De maatregelen zullen zich richten op:

  • Innovatie in de CO2-vermindering van het machinepark (algemene implementatie EURO VI norm)
  • Het terugdringen van de CO2-impact gerelateerd tot de bedrijfswagens
  • Optimalisatie van energiestromen in de bedrijfsgebouwen

Participatie

AA - Project Gipsberg 1

The Shift
Aertssen participeert in een aantal duurzaamheidsnetwerken. Zo zijn we al enkele jaren lid van The Shift, het verzamelpunt voor duurzaamheid in België.

Power to Gas
Aertssen onderzoekt vandaag daarnaast de mogelijkheden van de toepassing van waterstof. Daarom zijn we partner in de Waterstof cluster Power to Gas.

Zonnepanelenpark "Zonneberg"
Aertssen is mede-eigenaar van het grootste zonnepanelenpark van de Benelux, de “Zonneberg” in Zelzate. Ter plekke wordt door 55.000 zonnepanelen groene stroom opgewekt voor niet minder dan 20.000 personen.

 

Nieuws

2020-04 - AG schenking laptops

Aertssen Goup schenkt laptops aan secundaire scholen in Kapellen

Na de paasvakantie starten de leerlingen met online lessen, maar lang niet elk kind heeft thuis een computer.  Minister van Onderwijs Ben Weyts deed een warme oproep aan ondernemers om leerlingen aan een laptop te helpen. En daar gaat Aertssen Group graag op in!

 

Meer lezen
Mondmaskers AL

Aertssen Group schenkt 2.500 mondmaskers aan lokale zorgverleners

In deze moeilijke tijden wil Aertssen Group zorgverleners in de buurt een hart onder de riem steken. Aertssen Group schenkt daarom 2.500 mondmaskers aan rusthuizen in Stabroek, Kieldrecht en buurgemeente Kapellen. 

Meer lezen