Het Aertssen team tijdens het lanceringsevent van Nikola Corporation. Sam Aertssen (tweede van recht

Aertssen kiest voor zero emission transport met Nikola Tre

Vorige week werd de Nikola Tre, een truck op waterstof, voorgesteld aan het grote publiek in Phoenix (Arizona). Aertssen Group was aanwezig op het lanceringsevenement van Nikola Corporation en plaatste meteen tien waterstoftrucks in voorbestelling. Meer nog, we onderzoeken intussen hoe het zelf waterstof kan produceren via eigen windmolens en zonnepanelen.

Duurzame groei

Tijdens het lanceringsevenement van de Nikola waterstoftrucks in Phoenix, Arizona, plaatsten we een voorbestelling van tien stuks. We waren één van de ruim 2000 genodigden uit 49 andere landen die de demorit van het 2-assige en 3-assige model vanop de eerste rij aanschouwde. Ook het Europese model, de Nikola Tre, werd voorgesteld in Phoenix. Die zal leverbaar zijn vanaf 2023.

Eigen waterstoftankstation

We onderzoeken intussen de mogelijkheid om zelf waterstof te produceren uit eigen windmolens en zonnepanelen en zet maximaal in op deze hernieuwbare energievormen. De bevoorrading van waterstof op de Europese markt is echter nog beperkt. In de Verenigde Staten van Amerika wordt een netwerk van 700 tankstations opgezet door Nel, een partnerbedrijf van Nikola Corporations. We willen niet wachten op de Europese markt en willen onze groene waterstof zelf gaan produceren. De eerste gesprekken voor de bouw van een waterstoftankstation op de nieuwe logistieke site in Verrebroek en op het zonnepark in Zelzate zijn lopende. De levertermijn van de Nikola Tre geeft onze groep net voldoende tijd om de vergunningen en de bouw van een eigen waterstoftankstation rond te krijgen. Op die manier wensen we groene energie te gebruiken voor transporten om zo een trendsetter te worden voor het vervoer binnen en buiten de havens.