Aertssen - AA - Grootste zandsculptuur in het Zwin

Grootste zandsculptuur ooit staat in het Zwin

In het Zwin prijkt momenteel ’s werelds grootste zandsculptuur. Het zandkunstwerk meet een oppervlakte van 40 op 40 meter en stelt het logo van onze groep voor. Met trots huldigden we het logo in tijdens onze familiedag op 29 april 2017.

Het reusachtige zandkunstwerk toont ons logo en werd gemaakt voor onze nieuwe bedrijfsfilm. Dat gebeurde niet toevallig in het natuurgebied het Zwin, waar we momenteel werken aan de  uitbreidingswerken van de Zwinvlakte.

People, Power & Passion to build on
Het kunstwerk meet 40 op 40 meter en is meer dan drie meter hoog. In totaal werd er zo’n 6.000 kubieke meter zand in verwerkt. We maakten gebruik van vele natuurelementen die al dan niet ter plaatse reeds aanwezig waren. Zo ligt het logo in de toekomstige Zwingeul en is de kern opgebouwd uit zeezand van het Zwin. De oppervlakte werd ingekleurd met wit zand uit Mol en geel zand uit Waals-Brabant. En mosselschelpen vormden de slogan “People, Power & Passion to build on”.

Familiedag
De contouren van het werk werden ontworpen via GPS-gestuurde graafkranen en bulldozer. Tijdens de familiedag legden kinderen van onze werknemers de laatste hand aan het kunstwerk. Er zal getracht worden het werk intact te bewaren tot ingebruikname van de vernieuwde, uitgebreide Zwin-vlakte in 2019.