Bouw & Infra

Bouwputten en grondstromen (Voorkeur)-6

Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Terrassements worden Aertssen Infra

Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Terrassements gaan vanaf 1 juni 2021 verder onder de naam Aertssen Infra. Met de nieuwe naam wordt de synergie tussen de divisies langs beide kanten van de taalgrens versterkt. Aertssen Infra breidt meteen ook haar dienstverlening uit.

Gert Mennes, Business Unit Manager Aertssen Infra, licht de wijziging toe: “Onze afdeling werd zo’n 60 jaar geleden opgericht met als voorname focus grondverzet. Dat dekt niet meer de lading van wat we tegenwoordig doen. Of het nu gaat om afbraakwerken, asbestverwijdering, sanering, grondverzet, grondbemaling, waterbouwwerken, wegenis of groenaanleg, we vinden dat het onze rol is om mee te denken met onze klanten en totaaloplossingen te realiseren. Door dit pakket aan diensten onder één vlag aan te bieden, kunnen we de doorlooptijd van een project aanzienlijk inkorten. Dat is ook wat klanten vandaag verwachten.”

Met de nieuwe naam wordt ook de synergie tussen de verschillende filialen langs beide kanten van de taalgrens versterkt. “Door onze diensten te bundelen en te organiseren onder één commerciële naam willen we verduidelijken wat Aertssen Infra is: een onderneming met een brede dienstverlening en lokale verankering.”

Industriële speler

Aertssen Infra introduceert vanaf 1 juni ook een nieuwe gespecialiseerde afdeling: Aertssen Industrial Services. De oprichting van Aertssen Industrial Services markeert een strategieverbreding. Aertssen zette in het recente verleden al enkele sterke referenties neer in de industriële en petrochemische sector. Met de nieuwe afdeling wil de onderneming haar dienstverlening nog meer richten op deze sectoren.

Afbeelding Algemeen (3)-2

Covid-19 Corona: welke maatregelen neemt Aertssen Group?

Update 28/07/2020 - Het aantal coronabesmettingen gaat opnieuw in een stijgende lijn en daarmee is de gevreesde tweede golf ingezet. Sinds 29 juli gelden er in de provincie Antwerpen extra maatregelen om corona in te dijken en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Aertssen Group werkt hier actief aan mee. 

Bij Aertssen Group werken we hier actief aan mee. We focussen ons nu op onze kerntaken en blijven beschikbaar voor u. Alle operationele werken (transporten, bouw-, hijs en logistieke activiteiten) worden verder uitgevoerd zoals gepland, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen.

Meer lezen
2020-04 - AG schenking laptops-6

Aertssen Goup schenkt laptops aan secundaire scholen in Kapellen

Na de paasvakantie starten de leerlingen met online lessen, maar lang niet elk kind heeft thuis een computer.  Minister van Onderwijs Ben Weyts deed een warme oproep aan ondernemers om leerlingen aan een laptop te helpen. En daar gaat Aertssen Group graag op in!

 

Meer lezen
Mondmaskers AL-6

Aertssen Group schenkt 2.500 mondmaskers aan lokale zorgverleners

In deze moeilijke tijden wil Aertssen Group zorgverleners in de buurt een hart onder de riem steken. Aertssen Group schenkt daarom 2.500 mondmaskers aan rusthuizen in Stabroek, Kieldrecht en buurgemeente Kapellen. 

Meer lezen
Montevideo_Site_009-2

Grootste afgraving in jaren van start aan Antwerpse Eilandje

65.000 m³ grond vervoerd langs de Schelde voor luxe-project Montevideo Residence

Vandaag zijn de werken voor de Montevideo-site op ‘t Eilandje pas echt van start gegaan. En dat is alles behalve alledaags te noemen. Onze grote rupskranen en grondverzetmachines zullen de komende maanden zo’n 65.000 m³ grond afgraven en via de Schelde afvoeren. Om deze gigantische karwei - de grootste afgraving in jaren op ‘t Eilandje - te klaren, zijn 44 vrachtschepen nodig die maar liefst 4.500 vrachtwagens - ofwel 9.000 ritten - op de weg zouden vervangen.

Meer lezen
fotofocus-jacktillmanns--4

Finalist 'Onderneming van het Jaar' 2019

Onze Aertssen Group is genomineerd voor de titel 'Onderneming van het Jaar' 2019! Deze bekroning wordt voor de 25e keer uitgereikt door EY, De Tijd en BNP Paribas aan een uniek bedrijf op basis van criteria zoals visie, ondernemerschap, internationalisatie en innovatie. We zijn dan ook bijzonder trots op deze prestigieuze nominatie! 

Meer lezen
Envi 2-5

Overname van Envi en Willy Crommen door Aertssen Group

Aertssen Group finaliseerde op 25 januari 2019 de overname van Envi en Willy Crommen. De ondernemingen uit Hoeselt werden tot voor kort bestuurd door Jan Van Broekhoven. Hij zal aan boord blijven en de verdere groei helpen uitbouwen.

Meer lezen
IMG_2284-6

Check onze nieuwe Aertssen Movie!

Check onze people, power and passion!

Meer lezen
Aannemingsbedrijf Aertssen E34 © Johan Deckers  (79)-2

Nieuwe Trading afdeling

We kregen er zopas een nieuwe afdeling bij! Aertssen Trading zal voortaan zware bouwmachines aan- en verkopen. Vandaag pakken we uit met een gloednieuwe Trading website!

Neem gerust een kijkje op onze website: www.aertssentrading.com

Meer lezen
Asbestverwijderaar-6

Aertssen is een erkend asbestverwijderaar!

Opnieuw een mijlpaal waar we trots op zijn! Zopas verkregen we onze erkenning voor asbestverwijdering van de federale overheid (FOD WASO). Vanaf heden zal Aertssen Group ook asbest verwijderen volgens de methode van couveusezakken en in  hermetische zone.

Meer lezen
20180505_110417-4

Historische hangar 19 op Spoor Oost

We zijn er trots op: de historische hangar 19 die langs de Scheldekaaien in Antwerpen stond, hebben we in slechts twee maanden tijd opgefrist en heropgebouwd op de terreinen van Spoor Oost.

Meer lezen
V_VCA_Petrochemie_PMS-6

Aannemingsbedrijf Aertssen behaalt VCA Petro

Met trots behaalde onze afdeling bouw & infra het VCA-Petro certificaat voor asbestverwijdering, sloop- en saneringswerken.

Meer lezen
AW - Genappe (2)-2

Bezinkingsbassins ruimen plaats voor natuurgebied

Op de site van de voormalige suikerraffinaderij van Genappe helpt Aertsen Terrassements mee aan de herontwikkeling van de oude bezinkingsbassins op de site. De site krijgt een invulling als natuurgebied.

 

Meer lezen
IMG-20171201-WA0000-4

Bergingsoperatie na treinincident

Deze morgen zijn we gestart met het takelen van de beschadigde rijtuigen na het tragische treinongeval op de lijn La Louvière-Bergen. We vereende onze krachten om deze delicate bergingswerken veilig, snel en professioneel uit te voeren.

 

Meer lezen
20171106_113449_resized-3

Een nieuwe mijlpaal: 1,500,000m³

In Duitsland werken we al meer dan een jaar in de kalksteengroeve van Wulfrath. Daar verwijderen we de toplagen (onbruikbare stenen en afval) zodat onze klant de kalksteen kan ontginnen. Afgelopen week bereikten we een mijlpaal: maar liefst 1,500,000 m³ stenen en afval werd verwijderd. Een indrukwekkende prestatie!

 

Meer lezen
G.Smeyers-6

G.Smeyers verscheen op Kanaal Z

Alle Zaken Op Een Rijtje neemt een kijkje achter de schermen van het Belgische bedrijfsleven. Afgelopen weekend bezochten ze G.Smeyers - onderneming binnen de Aertssen Group - en ontdekten kijkers hoe het niveau van het grondwater op een bouwwerf verlaagd kan worden.

Meer lezen
AA - Aertssen klaar voor een dubbel zo groot Zwin 1-2

Het Zwin in verandering

Hoe ver staan we met de uitbreidingswerken van het Zwin? Ontdek het hier!

 

Meer lezen
Ford Genk_Pagina_1-6

Open Bedrijvendag Ford Genk

Aertssen en Aclagro bundelen hun krachten voor het uitdagende afbraakwerk van de C-zone van de  voormalige FORD-fabriek in Genk. Zondag 1 oktober 2017 openen we de deuren van de fabriek. Grijp deze unieke kans om de oude Ford-site een allerlaatste keer te bezoeken. Ontdek hoe onze reusachtige sloopmachines ruimte maken voor nieuwe werkgelegenheid.

Van harte welkom tussen 10u -17u!

Meer lezen
IMG_3506-6

Afbraak Ford Genk begonnen

Vandaag is de afbraak van de oude fabriek van Ford Genk begonnen. De eerste fabriekshal werd neergehaald met hulp van Minister Muyters en in aanwezigheid van Frieda Brepoels, voorzitter van de Vlaamse Waterweg, en Genks burgemeester Wim Dries.

Meer lezen
20170802 - GROEP - Kapellen make-over-6

Centrum Kapellen krijgt een nieuwe look

In 2023 ziet het centrum van Kapellen er heel anders uit. De gemeente krijgt een nieuw administratief centrum, een dienstencentrum en een feestzaal. Daarnaast worden er 30 assistentiewoningen gebouwd in het centrum. Aertssen ondertekende vorige week de overeenkomst voor dit indrukwekkende herinrichtingsproject.

Meer lezen
IMG_4624-6

Vernieuwde tribune

Den Bosuil neemt afscheid van zijn oude tribune 1 en maakt zo plaats voor een nieuwer en moderner exemplaar. Aertssen steekt de handen uit de mouwen en graaft de bouwput voor de nieuwe tribune uit.

 

Meer lezen
Aertssen - Ford Genk

Sloop van voormalige FORD-fabriek te Genk

Aertssen en Aclagro bundelen hun krachten voor het uitdagende afbraakwerk van de C-zone van de  voormalige FORD-fabriek in Genk.

Meer lezen
IMG_0006

Sanering Lobroekdok maakt Antwerpen klaar voor de Oosterweelverbinding

In aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis startte Aertssen de saneringswerken van het Lobroekdok. Die werken vormen een belangrijke voorbereiding voor de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Meer lezen
Aertssen - AA - Grootste zandsculptuur in het Zwin

Grootste zandsculptuur ooit staat in het Zwin

In het Zwin prijkt momenteel ’s werelds grootste zandsculptuur. Het zandkunstwerk meet een oppervlakte van 40 op 40 meter en stelt het logo van onze groep voor. Met trots huldigden we het logo in tijdens onze familiedag op 29 april 2017.

Meer lezen
Aertssen - Treinongeval Leuven

Bergingoperatie van een trein

Afgelopen zaterdag ontspoorde een trein in de buurt van Leuven. Aertssen kreeg de integrale opdracht om de berging te organiseren en uit te voeren. Met vereende krachten én in minder dan 36 uur klaarden Aannemingsbedrijf Aertssen, Aertssen Kranen en Aertssen Transport de bergingsklus.

Meer lezen
Diversen III

Op zoek naar enthousiaste collega's

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's om ons team te versterken!
Zoek je een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen ons jobaanbod

Meer lezen
Verune

Laatste restanten suikerfabriek worden gesloopt

05/10/2016 - In Veurne sloopt Aannemingsbedrijf Aertssen de laatste restanten van de voormalige suikerfabriek. De site, van maar liefst 46 hectare groot, krijgt een nieuwe, groene toekomst. En daar werkt Aertssen graag aan mee.

Meer lezen
AA - Aertssen klaar voor een dubbel zo groot Zwin 4-9

Aannemingsbedrijf Aertssen opnieuw in het nieuws

23/08/2016 – Maandagmorgen zijn de uitbreidingswerken van het Zwin officieel van start gegaan. Vlaamse Ministers Joke Schauvliege en Ben Weyts staken de eerste spade de grond in.

Meer lezen
AA - Noorderlijn-6

Aannemingsbedrijf Aertssen in het nieuws

05/08/2016 - Aannemingsbedrijf Aertssen is ijverig aan de slag in Antwerpen voor het Noorderlijnproject. En dat was te zien in de reportage van ATV met hoofdaannemer BAM.

Let zeker op onze gele dumpers, wielladers en graafkranen.

Meer lezen
AA - Project Zwin 1-1

120 extra ha voor Het Zwin

03/08/2016 - Aannemingsbedrijf Aertssen is ijverig aan de slag in Knokke-Heist. Het bekende intergetijdengebied het Zwin wordt er de komende drie jaar heraangelegd én uitgebreid met maar liefst 120ha. De nieuwe broedeilanden, poelen,  fiets- en wandelpaden zullen mens en dier ongetwijfeld charmeren.

Meer lezen
AA - ZNA Cadix

Bouw van ziekenhuis 'ZNA Cadix'

20/05/2016 - In Antwerpen helpt Aannemingsbedrijf Aertssen volop mee aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Het nieuwe ziekenhuis ligt naast de Kempenstraat vlakbij het MAS en de AP Hogeschool.

ATV bracht de start van de werken in beeld.

Meer lezen
Groepsfoto-6

Veiligheid voorop

Dochteronderneming Gulf Earth Moving uit Qatar klopte onlangs af op – hou u vast – 2 miljoen manuren zonder Lost Time Injury (LTI). Een topprestatie!

Meer lezen
AA - Nieuws Lifetime Achievement Award

Lifetime Achievement Award voor Aannemingsbedrijf Aertssen

Het verkrijgen van de Lifetime Achievement Award heeft Aannemingsbedrijf Aertssen mooi in de spotlight gezet. “Van de arbeider die ’s morgens naar zijn kraan gaat tot aan de boekhouder en de ingenieur: onze medewerk(st)ers zijn allemaal aan hun lifetime achievement bezig”, aldus Greg Aertssen.

Meer lezen