Kranen

fotofocus-jacktillmanns--10

Nieuwe mijlpaal: Aertssen Kranen behaalt ISO 45001

Aertssen Group streeft naar een veilige en gezonde werkomgeving. We zijn trots om mee te delen dat ons kraanbedrijf Aertssen Kranen ISO 45001 heeft behaald, de internationale norm voor veiligheids- en gezondheidsmanagement.

De aard van onze activiteiten en projecten zorgen ervoor dat onze medewerkers vaak in uitdagende werkomgevingen aan de slag gaan. We vinden het belangrijk om voor hen een gezonde veiligheidscultuur te creëren. Dat doen we door onder meer risicoanalyses op te stellen, duidelijke procedures en instructies te voorzien en voldoende opleidingen te organiseren.

Tom Deckers, Business Unit Manager Aertssen Kranen: “We zijn bijzonder trots op deze internationale certificering. Voor al onze medewerkers is het een mooie bekroning van hun dagelijkse inspanningen. Uiteraard stoppen onze veiligheidsinspanningen hier niet. We blijven vooruit kijken en werken aan onze ambitie: zero losses.”

Internationale ambities

Dit certificaat verstevigt onze positie als betrouwbare speler in hijs- en SPMT-projecten. Niet enkel in België, maar ook over de grens heen. En daarmee onderstreept het kraanbedrijf haar internationale ambities. “We willen risico’s op de werkplek verminderen en veiligere arbeidsomstandigheden creëren voor onze medewerkers, ongeacht waar ze aan de slag gaan.” Aldus Tom Deckers.

Het certificaat werd afgeleverd na een succesvolle doorlichting van Aertssen Kranen.
Een dikke proficiat aan alle medewerkers en preventieadviseurs!

2020-04 - AG schenking laptops-6

Aertssen Goup schenkt laptops aan secundaire scholen in Kapellen

Na de paasvakantie starten de leerlingen met online lessen, maar lang niet elk kind heeft thuis een computer.  Minister van Onderwijs Ben Weyts deed een warme oproep aan ondernemers om leerlingen aan een laptop te helpen. En daar gaat Aertssen Group graag op in!

 

Meer lezen
Mondmaskers AL-6

Aertssen Group schenkt 2.500 mondmaskers aan lokale zorgverleners

In deze moeilijke tijden wil Aertssen Group zorgverleners in de buurt een hart onder de riem steken. Aertssen Group schenkt daarom 2.500 mondmaskers aan rusthuizen in Stabroek, Kieldrecht en buurgemeente Kapellen. 

Meer lezen
Aertssen-©2017-Pascal-Vandecasteele-Photography00207-6

Roll-it en Aertssen Kranen: samen één solide partner

Aertssen Kranen en Roll-it gaan vanaf 1 april 2020 verder als één team onder de Aertssen-naam. Door de SPMT- en hijsactiviteiten te bundelen onder één naam, ziet Aertssen Group een perfect totaalpakket voor de toekomst. Met de kennis op het gebied van engineering en de jarenlange ervaring willen wij onze diensten verder toeleggen op turnkey projects, waarbij wij klanten van A tot Z helpen bij hun professionele vraagstukken. 

Meer lezen
Afbeelding Algemeen (3)-2

Covid-19 Corona: welke maatregelen neemt Aertssen Group?

Update 16/03/2020 - Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er een aantal extra maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen wil de Nationale Veiligheidsraad de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen.

Bij Aertssen Group werken we hier actief aan mee. We focussen ons nu op onze kerntaken en blijven beschikbaar voor u. Alle operationele werken (transporten, bouw-, hijs en logistieke activiteiten) worden verder uitgevoerd zoals gepland, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen.

Meer lezen
fotofocus-jacktillmanns--4

Finalist 'Onderneming van het Jaar' 2019

Onze Aertssen Group is genomineerd voor de titel 'Onderneming van het Jaar' 2019! Deze bekroning wordt voor de 25e keer uitgereikt door EY, De Tijd en BNP Paribas aan een uniek bedrijf op basis van criteria zoals visie, ondernemerschap, internationalisatie en innovatie. We zijn dan ook bijzonder trots op deze prestigieuze nominatie! 

Meer lezen
AK-E411-X71_0078-2

Aertssen zet hoogste beeld van Europa recht

Het hoogste beeld in Europa staat langs de E411 in Lavaux-Sainte-Anne, nabij Rochefort. Het beeld van de Franse kunstenaar Bernar Venet is 60 meter hoog. Om het te kunnen plaatsen, waren onze vrachtwagens en mobiele telescoopkranen nodig.

Meer lezen

Een dag in het leven van een kraanmachinist

Zware of grote objecten hijsen is vaak een een precieze en intellectuele klus. Je moet het hijswerk goed voorbereiden, mag geen fouten maken en bedient voorzichtig en bedachtzaam de hijskranen om de zware klus uit te voeren. Benieuwd hoe de werkdag van onze kraanmachinst eruit ziet? 

Meer lezen
IMG_2284-6

Check onze nieuwe Aertssen Movie!

Check onze people, power and passion!

Meer lezen
foto1-2

Bezoek ons op Wind Energy Expo in Hamburg

Wij staan op de Wind Energy expo in Hamburg! Bezoek ons van 25 tot 28 september op onze stand in het Belgische paviljoen in hal 3 en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij onshore hijswerken en SPMT-transporten.

Meer lezen
Aannemingsbedrijf Aertssen E34 © Johan Deckers  (79)-2

Nieuwe Trading afdeling

We kregen er zopas een nieuwe afdeling bij! Aertssen Trading zal voortaan zware bouwmachines aan- en verkopen. Vandaag pakken we uit met een gloednieuwe Trading website!

Neem gerust een kijkje op onze website: www.aertssentrading.com

Meer lezen
IMG_0107-6

Overname kraanverhuurbedrijf Michielsens is afgerond

Met trots melden we dat de overname van kraanverhuurbedrijf Michielsens is afgerond. Afgelopen vrijdag, 16 februari, werd de overnameovereenkomst ondertekend. We heten de 200 Michielsens medewerkers van harte welkom bij de Aertssen Group!

Meer lezen
CHQ003

Hijswerken voor indrukwekkend kantoorgebouw

In Temse bouwt Aertssen Kranen mee aan een nieuw kantoorgebouw voor onze klant. We hesen de staalstructuur ervan in elkaar zodat die vervolgens geïnstalleerd kan worden op twee stalen kokers, 15m hoog boven het droogdok van de oude Boelwerf.

Meer lezen
AK - BIM

De eerste BIM Award voor Aertssen

Vorige week donderdag sleepte onze engineeringafdeling de allereerste BIM-award in de wacht. We ontvingen deze trofee in de categorie "Baanbrekende aanpak" voor ons concept "ontwerp: van werkelijkheid naar VR en terug".

Meer lezen
IMG-20171201-WA0000-4

Bergingsoperatie na treinincident

Deze morgen zijn we gestart met het takelen van de beschadigde rijtuigen na het tragische treinongeval op de lijn La Louvière-Bergen. We vereende onze krachten om deze delicate bergingswerken veilig, snel en professioneel uit te voeren.

 

Meer lezen
Roll-iT-6

Transport van 's werelds grootste monopile

Dochteronderneming Roll-iT verplaatste 's werelds grootste monopile. Deze indrukwekkende monopile heeft een diameter van maar liefst 7,8 meter en een lengte van 84,5 meter. Totale gewicht? 1.300 ton!

 

Meer lezen
DSC_9251

Aertssen Kranen behoort tot top 50

Volgens het vakblad "International Cranes and Specialized Transport" behoort ons kraanbedrijf tot de top 50 van 's werelds grootste kraanbedrijven. De lijst baseert zich op het gezamenlijke lastmoment van alle kranen in de vloot.

Meer lezen
AK - Jack Up System JS250 1

Nieuwe JS 250-systeem voor Roll-iT

Roll-iT NV kocht onlangs het nieuwe JS 250-systeem van Enerpac. Daarmee lift Roll-It ladingen van maar liefst 1000 ton tot 10 meter hoogte.

 

 

Meer lezen
colofon_0

Het ESF investeert in Aertssen Kranen

Onze medewerkers zijn goud waard. Daarom investeren we bij Aertssen zoveel mogelijk in hun toekomst. Aertssen Kranen startte onlangs twee grensverleggende initiatieven en investeert zo in zijn medewerkers.

 

Meer lezen
Aertssen - Treinongeval Leuven

Bergingoperatie van een trein

Afgelopen zaterdag ontspoorde een trein in de buurt van Leuven. Aertssen kreeg de integrale opdracht om de berging te organiseren en uit te voeren. Met vereende krachten én in minder dan 36 uur klaarden Aannemingsbedrijf Aertssen, Aertssen Kranen en Aertssen Transport de bergingsklus.

Meer lezen
Pippa

PIPPA

In december komt de nieuwe Belgische komedie PIPPA in de zalen. Een komedie, met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers in de hoofdrollen. Voor de realisatie van de film reikte Aertssen een helpende hand met één van onze mobiele hijskraan.

Meer lezen
DSC_9251

Mr Clean

Veilige en schone machines zijn een absolute must, nietwaar? Daarom lanceerde Aertssen Kranen onlangs de “Mr Clean”-actie. Met deze actie maakt Aertssen Kranen haar medewerkers erop attent dat netheid en veiligheid hand in hand gaan.

Meer lezen
Aertssen Kranen fietsbrug-2

Nieuwe fietsbrug over Albertkanaal

Afgelopen weekend installeerde Aertssen Kranen de nieuwe fiets- en wandelbrug over het Albertkanaal, vlak naast het viaduct van Merksem. Een indrukwekkende opdracht waarvoor we twee 500-tons mobiele hijskranen, SPMT's en een ponton inzetten.

 

Meer lezen
Diversen III

Op zoek naar enthousiaste collega's

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's om ons team te versterken!
Zoek je een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen ons jobaanbod

Meer lezen
DSC_1313-2

Buitenlandse collega's bezoeken hoofdkantoor

Onlangs brachten onze buitenlandse collega's uit het Midden Oosten een bezoekje aan het hoofdkantoor in Stabroek. Aanleiding hiervoor was de Open Bedrijvendag.

Meer lezen
DJI_0010-2

Multilift met 14 mobiele hijskranen

25/09/2016 – Aertssen Kranen speelde een prominente rol bij de onderhoudswerken van een pijpleiding voor de slibverwerkingsinstallatie van SereAnt. Een complexe opdracht waarvoor we 14 mobiele hijskranen inzetten.

Meer lezen
AK - Nieuws Havenkranen Gent 3

Aertssen Kranen in het nieuws

04/08/2016 - De Oude Dokken in Gent verwelkomden twee nieuwe havenkranen van maar liefst 44 meter hoog. Roll-iT en Aertssen Kranen hielpen bij het transport en de montage van deze giganten, én met succes!

Meer lezen
AT - Nieuws Breakbulk Europe 2016

Bezoek ons op Breakbulk Europe 2016

Op 23, 24, 25 en 26 mei 2016 vindt de Breakbulk Europe Exhibition 2016 plaats. Dit is de grootste expo ter wereld op vlak van Breakbulk en Project Cargo Logistics. Ook Aertssen en Roll-iT zijn dit jaar aanwezig!

Bezoek onze stand en maak kennis met onze logistieke experts. Wij geven u graag een woordje uitleg over onze gespecialiseerde diensten.

Meer lezen
Diversen III-2

Aertssen investeert in zijn mensen

Onze medewerkers zijn goud waard. Daarom leggen we hen bij Aertssen zoveel mogelijk in de watten, onder meer met opleidingen en veiligheids- en gezondheidscampagnes.

Meer lezen
AK - Nieuws - OPTARA award

Award voor onze OPTARA-werkwijze

01/10/2014 - De veilige werkwijze van Aertssen Kranen tijdens het OPTARA-project van Total bleef niet onopgemerkt. We werden ervoor in de bloemetjes gezet met de Best HSE Performance-award.

Meer lezen