header-about

Meer dan een halve eeuw expertise

People, Power & Passion to build on

Op Aertssen kunt u bouwen – al meer dan 50 jaar lang. Ons geheim? Dat onthult onze slogan: People, Power & Passion to build on. Drie waardevolle eigenschappen waarmee we u graag en vakkundig omringen.

Reken op vaklui
Uw bouwproject is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. U eist dus topkwaliteit van ál uw partners. Aertssen heeft die in huis: de werkijver en vakkennis van onze mensen tillen uw project naar een hoger niveau. Dat garanderen we vandaag én in de toekomst.

Steun op het modernste materieel
Aertssen toont zijn kunnen met zijn uitgebreide, state-of-the-art machinepark. Dat telt meer dan 1.000 vrachtwagens, bulldozers, diepladers, dumpers en kranen. Dankzij onze eigen onderhoudsafdeling staan ze altijd paraat – welke klus u ook in petto heeft.

Vertrouw op passie
Infrastructuur-, hijs- of transportwerkzaamheden? Ze vormen niet zomaar onze job. Ze zijn onze passie. Dag in, dag uit zet Aertssen zich dan ook gedreven in voor uw project. Daarbij focussen we steeds op de beste oplossing voor úw specifieke wensen en noden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

about-6

Aertssen bouwt volop mee aan morgen. Dat doen we door te investeren in onze mensen, onze omgeving en onze klanten.

Oog voor onze mensen
Onze medewerkers zijn de basis van ons bedrijf én van uw project. We houden hen dus graag gemotiveerd:
- Met opleidingen en trainingen houden we de knowhow op peil en stimuleren we talenten.
- Ons gezondheidsbeleid wapent onze werknemers tegen ziekte en werkstress. Dat gaat van een gratis griepprik tot ergonomisch advies.
- Via kantelbare cabines, een aanpasbare zetel en automatische versnellingsbak verlagen we de fysieke lasten voor onze vrachtwagenchauffeurs.

Blik op de omgeving
Aertssen denkt ‘groen’. Zo sparen we niet alleen het milieu. We drukken er ook onze kosten mee, iets wat ook u merkt aan uw factuur.

Daarom nemen we doelgericht, milieuvriendelijke stappen:
- Onze nieuwste machines en bedrijfswagens verbruiken een minimum aan brandstof en verlagen onze vervuilende uitstoot.
- Aertssen focust zoveel mogelijk op vervoer over water.
- Via zonnepanelen en een verlichtingssysteem dat zich aanpast aan het daglicht besparen we op energie.

Focus op onze klanten
Samen sterk. Daarom maken we onze klanten deelgenoot van de Aertssen-familie via heldere, directe communicatie over onze investeringsplannen en toekomstvisie.

Holdingvennootschap Aertssen Group

about-4

Aertssen vormt een stevige schakel in het netwerk van holdingvennootschap Aertssen Group. Die ondersteunt haar verschillende werkmaatschappijen niet alleen met een centrale dienstverlening. Ze richt zich ook op uiteenlopende private en publieke projecten, zoals:

Brownfieldontwikkeling
Oud en versleten? Niets is minder waar. Oude fabrieksterreinen, verlaten scheepswerven of verontreinigde sites bieden nog tal van mogelijkheden. Daarom gaat Aertssen Group voor hun sanering én herbestemming.

Opwekking van hernieuwbare energie
Duurzaam, onuitputtelijk en groen. Zo moet energie eruitzien volgens Aertssen Group en daarvoor zet het zich dan ook in, op kleine en grote schaal. Een voorbeeld: Aertssen Group legde het grootste zonnepark in de Benelux aan, met maar liefst 55.000 zonnepanelen.

Vastgoedontwikkeling
Aertssen Group pakt uit met goedgelegen locaties voor commercieel, industrieel en residentieel vastgoed. Zowel de aan- en verkoop, als de verhuur van vastgoed(sites) behoren tot onze specialiteiten.

Vorming, Training en Opleiding

about-5

De basis van ons bedrijf – en dus ook van uw project – wordt gevormd door onze medewerkers. Zij brengen uw opdracht tot een goed einde. Hoe complex of omvangrijk die ook is.

Onze opleidingen? Uw geruststelling!
De vakkundige, kwaliteitsvolle en betrouwbare aanpak van onze mensen maakt het verschil. Uiteraard schaaft Aertssen die troeven dan ook regelmatig bij via trainingen en opleidingen in het Aertssen Training Center.

Dankzij onze VCA – veiligheidsopleiding mag u als opdrachtgever op beide oren slapen: onze vaklui gaan vakkundig én veilig aan de slag.

Schakelt u een van onze kraanmachinisten in? Dan rekent u op een goed geschoolde werkkracht: zijn intensieve basisopleiding ‘kraanmachinist’ wordt na één jaar opgefrist en aangevuld met een opleiding om het TCVT-hijsbewijs te halen. Ook de trainingen IS-001 ‘vorkheftruck’, IS-006 ‘aanslaan van kritieke lasten’, en IS-005 ‘zelfrijdende hoogwerker’ zitten in het opleidingspakket.

We sturen onze vrachtwagenchauffeurs met een gerust hart de baan op, want de nascholing ‘vakbekwaamheid’ houdt hun kennis op peil. Daarnaast is het Aertssen Training Center erkend voor de modules ‘rij- en rusttijden, analoge en digitale tachograaf’, ‘ladingzekeren’, ‘bewust en efficiënt onderweg’, ‘vrachtbrief en Europees aanrijdingsformulier’ en ‘EHBO-initiatie voor transportsector’.

U rekent voor uw grondwerken op vaklui die van wanten weten: via de praktische opleiding ‘machinist grondwerken’ tillen we hun rij-, bedienings- en graaftechnieken naar het hoogste niveau.

Certificaten

Hoe complex of omvangrijk de opdracht, we gaan steeds vakkundig en veilig aan de slag. We streven er naar om te werken volgens de hoogste normen op vlak van kwaliteit, veiligheid, milieu en gezondheid:

ISO 9001
ISO 14001
ISO 45001
VCA**
VCA Petrochemie
Achilles
AEO

Klik hier om onze certificaten te downloaden.

Van toen naar nu

De ontwikkeling van Aertssen

history-01

2015 // Megacontract tijdens Prinselijke Missie naar Qatar

GEM haalde in 2015 een eerste contract als hoofdaannemer binnen in Qatar. Tijdens de Prinselijke missie, onder leiding van HKH Prinses Astrid, werd het contract plechtig ondertekend. De haven van Hamad in Qatar, waar productie, logistiek en de handel hoge toppen scheert, wordt de komende jaren uitgebreid met 3 km³ aan terrein. Daarop zal de Emiri-marinebasis en een economische zone verrijzen. Daarnaast zal er plaats zijn voor huisvesting en recreatiemogelijkheden voor 4.000 mariniers en personeelsleden.

history-03

2014 // Lifetime Achievement Award

Jaarlijks reiken de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en de provincie Antwerpen de Lifetime Achievement Award uit aan een uitzonderlijk Antwerps bedrijf. In 2014 was het de beurt aan Aannemingsbedrijf Aertssen en mocht onze onderneming de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

History

2008 // Verhuis naar nieuwe kantoorgebouwen

In 2008 verhuisden wij naar ons nieuwe bedrijfsgebouw aan Laageind 91. Het gebouw telt 2 verdiepingen waarin meer dan 130 bedienden actief zijn. Achteraan werkt Aertssen Services in de garage aan het onderhoud en herstel van ons machinepark.

history-06

2005 // Aertssen over de grenzen heen

Het laatste decenium toonde Aertssen zijn capaciteiten over de grenzen heen. In Abu Dhabi werd de onderneming Earth Moving Worldwide (EMW) opgericht met als doel internationale grond- en waterbouwprojecten tot een goed einde te brengen. Ook in Qatar boekt Aertssen een groot succes dankzij dochteronderneming Gulf Earthmoving Worldwide (GEM). En sinds de oprichting van Aertssen Machinery Services is Aertssen ook in die regio's actief met de verhuur van hijskranen.

history-07

2003 // Shipit, Smeyers en Roll-it

In 2003 gaat Aertssen in zee met enkele partners. Samen richtten zij 3 toonaangevende ondernemingen op: Shipit, G. Smeyers en Roll-it. Ook multimodale logistiek, bronbemalingswerken en verticaal transport behoren zo tot de transport-, bouw- en hijsmogelijkheden van Aertssen.

history-08

2000 // Dochteronderneming voor Aannemingsbedrijf Aertssen

In 2000 werd in Luik Aertssen Terrassements opgericht, een dochteronderneming van Aannemingsbedrijf Aertssen. Gevestigd in het Franstalige landsgedeelte van België, spitst de dochteronderneming zich toe op ontginningen van steengroeves, transport- en aannemingsprojecten in Wallonië.

history-10

1992 // Oprichting Antwerp Recycling Company

In 1992 richtten Aertssen en Herbosch-Kiere de onderneming Antwerp Recycling Company op. ARC legt zich toe op de recyclage van bouw- en slooppuin.

history-11

1980 // Oprichting Aertssen Transport en Aertssen Kranen

In de jaren '80 nemen zonen Greg, Luc en Raf hun toetrede in het bedrijf. Zij zien marktpotentieel voor transport en hijswerken en richten voor beide activiteiten aparte entiteiten op: Aertssen Transport en Aertssen Kranen.

Aertssen Transport vervoert in de beginjaren vooral containers, maar al snel specialiseert de onderneming zich in uitzonderlijk vervoer. Een dienst waar de onderneming in uitblinkt! Ook Aertssen Kranen wordt specialist in zijn vakgebied en levert hijswerken van de bovenste plank.

history-12

1976 // Aertssen breidt uit

In 1976 richt Aertssen zijn eerste filiaal te Zeebrugge op. Er werd onder meer meegewerkt aan de bouw van de LNG-terminal.

history-13

1964 // Het begin van Aertssen

Het begon allemaal met een landbouwbedrijf
Marcel Aertssen groeit op te Oorderen in een landbouwersgezin. Van kinds af aan was hij gefascineerd door de mechanisatie van tractoren en dorsmachines en die fascinatie betekende het begin van een succesvolle toekomst.

Oprichting ‘Grondwerken Marcel Aertssen’
Wanneer eind jaren '50 het polderdorp Oorderen plaats moet maken voor de uitbreiding van de Haven van Antwerpen, blijft Marcel niet bij de pakken zitten. Hij koopt zijn eerste graafkraan en start ‘Grondwerken Marcel Aertssen’ op. Samen met echtgenote Maria Janssens koopt hij in het Laageind in Stabroek een weide aan, waar ze samen aan hun bedrijf bouwen.