e2m2pjxgc50c2p1b6c6d.1920x0

"De diensten van Aertssen en ALE vullen elkaar perfect aan. Zo geniet de klant altijd van de meest geschikte werkwijze en een flexibele aanpak."

Samenwerking voor hijswerken en bijzonder transport Total

Gezamenlijke heavy lift-specialisten

Samen sterk. Daarom slaan Aertssen Kranen en ALE, expert in zware hijs- en transportprojecten, de handen ineen voor het OPTARA-project van Total. Met een vlekkeloze uitvoering als gevolg.

Kranen
TOTAL
Antwerpen
2014-2015

Samen sterk. Daarom slaan Aertssen Kranen en ALE, expert in zware hijs- en transportprojecten, de handen ineen voor het OPTARA-project van Total. Met een vlekkeloze uitvoering als gevolg.

Total investeert één miljard euro in zijn grootste raffinaderij en petrochemische cluster, gelegen in Antwerpen. Die wordt binnenkort nóg groter, want Total verbouwt er een bestaande productie-eenheid en bouwt er een nieuwe op. Deze investeringen kaderen in het OPTARA-project – wat staat voor optimisation in the Antwerp-Rotterdam-area. Voor de uitvoering van dat project gingen Aertssen en ALE een tijdelijk partnerschap aan.

Transport en montage
Tijdens hun samenwerking staan Aertssen en ALE in voor het transport van de hoofdmodules. Het gaat om stukken van meer dan 1.000 ton, die van het Spaanse Tarragona naar de Antwerpse raffinaderij moeten.

De eerste modules kwamen begin oktober in Antwerpen aan. Het lokale transport van de huizenhoge onderdelen (van meer dan 23 meter hoog) over de Scheldelaan – de aorta van de Antwerpse haven – gebeurde door SPMT’s. En voor de zware kolommen die straks nog vervoerd en geplaatst moeten worden, rekenen ALE en Aertssen op hun uitzonderlijke hijsmateriaal.

Saskia Aertssen, Branch Manager bij Aertssen: “De diensten van Aertssen en ALE vullen elkaar perfect aan. Zo geniet de klant altijd van de meest geschikte werkwijze en een flexibele aanpak. Geen wonder dat we de eerste onderdelen dus zorgeloos tegemoetzagen, en ook de volgende lading is meer dan welkom!”