AMS - Een zware lading in Qatar 7-1

Plaatsing wegenbouw in Qatar

Aertssen betrokken bij wegenbouw

In Qatar slaan onze kraan- en onze transportspecialisten de handen in elkaar voor het New Orbital Highway Project. Sinds begin 2016 voeren we in Qatar heavy transport uit.

Kranen
QATAR
2016

In Qatar slaan onze kraan- en onze transportspecialisten de handen in elkaar voor het New Orbital Highway Project. Sinds begin 2016 voeren we in Qatar heavy transport uit.

Qatar investeert de laatste jaren aanzienlijk in zijn infrastructuur. Een van de belangrijkste projecten van dit moment is het New Orbital Highway Project – een nieuwe snelweg van het industriele gebied van Ras Laffan naar de nieuwe haven van Doha. Aertssen bouwt hier mee aan een van de breedste rijbanen ter wereld. Zo rijdt het vrachtverkeer hier straks over 4 exclusieve stroken. Ruimte genoeg, want de ringweg telt in totaal maar liefst 14 rijvakken en wordt 200 km lang.

Een primeur

Ons eerste grote heavy transport-contract is in opdracht van het New Orbital Highway en daar zijn we als groep erg trots op. Onze chauffeurs gaan er maar liefst 2168 betonnen brugdelen van zo’n 92 ton vervoeren van de productie-site naar de plaats van installatie. Daar nemen onze hijsspecialisten het over en installeren zij de duizenden brugdelen die nodig zijn voor de bouw van alle 22 knooppunten. Daarvoor reserveerden we niet minder dan 6 Hitachi SCX2800-2 rupskranen met een capaciteit van 280 ton. Enkele kleinere kranen bieden extra ondersteuning tijdens het verdere verloop van het project.

Samen sterk

Het New Orbital Highway Project mag dan een primeur zijn qua omvang, dat is de samenwerking tussen onze verschillende divisies in het Qatar niet. We bundelden onze krachten eerder al bij de bouw van het Khalifa Stadium in Qatar voor de wereldbeker voetbal in 2022, de nieuwe metro, de Hamad Port en andere infrastructuur- en staalbouwprojecten. En ook voor het vervoer van een grote zeef- of breekmachine naar de werf stonden onze grondwerkdivisie en transportspecialisten samen sterk. We zien bij diverse projecten - zowel in Belgie als in het Midden-Oosten - dat onze sterke interne coordinatie en communicatie zorgen voor een snelle en vlotte uitvoering.

Nogmaals het bewijs dat samenwerkingen binnen onze groep zich steeds vertalen in People, Power and Passion to build on!