DSC_9251-3

Fabrieken in slaapstand? Startschot voor Aertssen Kranen

Elk bedrijf staat graag de klok rond klaar voor zijn klanten. Maar af en toe dringt een grondige revisie van de installaties zich op – zo ook voor de machines van de (petro)chemische bedrijven en raffinaderijen. Elk jaar leggen de (petro) chemische fabrieken in de Antwerpse haven hun installaties (gedeeltelijk) stil voor een grote onderhoudsbeurt. Maar elke minuut dat de productielijn stil ligt, kost handenvol geld. Snelheid en veiligheid zijn dus cruciaal. Laat dat nu net twee zaken zijn waar Aertssen Kranen in uitblinkt!

Kranen
ANTWERPEN
2016

De afgelopen maanden werkte Aertssen Kranen mee aan stilstanden op diverse sites van Monsanto, ExxonMobil, BASF, Total, Ineos... De installatie wordt dan bijna volledig gedemonteerd, nagekeken en gereinigd. Precisiewerk dat een knap staaltje vakmanschap vraagt. En die bieden we hen.

Als huisleverancier op diverse sites in de Antwerpse haven, helpen we graag bij de voorbereidingen en de uitvoering van deze projecten. We positioneren onze kranen op strategische posities, zelfs waar dat onmogelijk lijkt. Onze riggers en brigadiers halen met behulp van manipulatiematerialen de componenten uit de fabriek. Zodra alles op punt staat, weten ze de stukken op exact dezelfde plek terug te plaatsen. Een vlotte en veilige uitvoering is dus van uiterst belang. Want deze onderhoudsperiode wordt zo kort mogelijk gehouden om zo weinig mogelijk productieverlies te lijden en dus inkomsten te mislopen.

Binnenkort zal Aertssen Kranen weer een prominente rol spelen bij een aantal belangrijke stopstanden. In het najaar gaan installaties bij Inovyn en Exxonmobil even uit roulatie, en in het voorjaar van 2017 is de fabriek van Borealis in Kallo aan de beurt. Daar zullen we tijdens de onderhoudswerken ook een warmtekoppelingsinstallatie plaatsen want Borealis breidt uit. Zo bouwen onze people en power mee aan de toekomst.