DSC_9212-3

Kranen verplaatsen brugdelen Antwerpen

In het kader van infrastructuurwerken

In Antwerpen staat alles momenteel in functie van grote infrastructuurwerken waaronder de Noorderlijn. Aannemingsbedrijf Aertssen is hier ijverig mee bezig, maar ook voor Aertssen Kranen en Roll-iT liggen hier opportuniteiten.

Kranen
ANTWERPEN
2016

Zo waren de Mexicobruggen - twee zwaargewichten van 400 ton - aan een opknapbeurt toe en moesten ze tijdelijk hun vertrouwde plaats verlaten. Maar liefst 36 SPMT-aslijnen, een 500-tonner en een 100-ton hijskraan werkten mee aan deze uitdagende operatie.

De bijzondere bouw van de Mexicobruggen zorgden voor een extra uitdaging. Omdat het zwaartepunt van de bruggen net boven de landzijde ligt, konden ze niet gewoon opgeladen worden vanop een ponton. Ze moesten eerst 1,5 meter omhoog geduwd worden, zodat we er een ponton konden onder schuiven. Daarna moesten ze stapsgewijs ondersteund worden door torens, zodat de SPMT’s die de brug omhoog hielden, eronderuit konden. En dan moest de bruggen nog gedraaid worden in de richting van het ponton. Pas daarna waren de bruggen klaar om weggevoerd te worden voor restauratie.

U merkt het: een hele uitdaging voor Aertssen Kranen en Roll-iT. Maar de goede voorbereiding van ons engineeringteam en de jarenlange ervaring van ons hijsteam brachten dit tot een goed einde.