Outdated browser. For a better experience, keep your browser up to date.

016 A2pix
18/02/2022

Aertssen Group uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar

Stabroek, 17 februari 2022. Aertssen Group uit Stabroek werd gisteren bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2021. CEO Greg Aertssen ontving de prestigieuze award uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon, onder toeziend oog van een beperkt publiek. De 27e editie van de award, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, stond oorspronkelijk gepland in december, maar werd omwille van de coronamaatregelen verplaatst.

Uitdagingen ombuigen in kansen

Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Aertssen Group boven de andere finalisten Cegeka, Destiny en Heylen Group. Aertssen Group volgt hiermee Stow op, de laureaat van vorig jaar. De jury koos voor Aertssen als winnaar omwille van de indrukwekkende groei en financiële resultaten van het bedrijf, haar ondernemerschap en internationale ontwikkeling, innovatiecultuur en deugdelijk bestuur.

Michèle Sioen, voorzitster van de jury, licht de keuze voor Aertssen Group toe: “Aertssen Group voldoet simpelweg aan alle criteria waaraan een ‘Onderneming van het Jaar®’ moet voldoen. Niet alleen slaagt het bedrijf er al jaren in mooi te groeien, het weet ook een solide balancesheet voor te leggen en kan rekenen op een deugdelijk bestuur met externe bestuurders. Het zichzelf opnieuw uitvinden is in de huidige coronatijden voor veel bedrijven bijna een must geworden, maar voor Aertssen is het haast een handelsmerk: steeds weer slaagt dit familiebedrijf erin om tegenslagen om te zetten in nieuwe opportuniteiten.”

Familie aan het roer

Van eenmansbedrijf tot multidisciplinaire, internationaal actieve speler: dat is in een notendop de weg die Aertssen Group in zestig jaar heeft afgelegd. De groep is midden vorige eeuw ontstaan uit noodzaak toen polderboer Marcel Aertssen moest wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.

Yves Aertssen, Co-CEO Aertssen Group: “Deze award is een bijzondere erkenning. Als familie zijn we zeer vereerd, maar bovenal bijzonder trots op onze medewerkers en het parcours dat we samen hebben afgelegd.” Greg Aertssen, CEO Aertssen Group, benadrukt: “Er zijn meerdere polderboeren gedwongen verhuisd voor de uitbreiding van de Antwerpse Haven, maar het antwoord van onze familie was duidelijk: blijven, en meebouwen en groeien met de haven.”

Ook vandaag is die haven een belangrijk werkterrein. Het team van Aertssen maakt onder meer sites bouwrijp, ondersteunt grote chemiespelers bij de nieuwbouw of verduurzaming van grote petrochemische installaties en transporteert buitenmaatse ladingen zoals windmolenonderdelen. Op een terrein van 22 hectaren in de Antwerpse haven verzorgt Aertssen Group bovendien de opslag en modificatie van grote landbouw- en constructiemachines.

Het familiale karakter is en blijft een belangrijke motor in de groei van het bedrijf. Vandaag zijn acht leden van de tweede en derde generatie Aertssen actief in de organisatie. Zij worden bijgestaan door een reeks externe managers. Er staan momenteel meer dan 100 vacatures open om de duurzame groei te bestendigen.

Raf Aertssen, bestuurder Aertssen Group: “Samen is veel mogelijk. Dat is weer eens bewezen. Samen met onze medewerkers die zich elke dag 200% inzetten. Elke dag opnieuw beslissingen nemen, overleggen, klanten tevredenstellen en plannen voor de toekomst. Met deze erkenning als ‘Onderneming van het Jaar’ mogen we fier zijn over ons afgelegd parcours.”

Luc Aertssen, bestuurder Aertssen Group:

“Deze erkenning is een hulde aan al onze medewerkers door de jaren heen en vervult onze familie met een gevoel van trots en dankbaarheid.”

Saskia Aertssen, bestuurder Aertssen Group:

“We zijn fier en dankbaar voor de duurzame groei die we samen met onze medewerkers de afgelopen jaren hebben verwezenlijkt. Het is het resultaat van hard werken, en het moet gezegd worden: onze medewerkers zijn allen zeer gedreven en gepassioneerd!”

Yannick Renier Onderneming van het Jaar Aertssen Group EOY De Tijd 2021
Onderneming van het Jaar EOY
016 A2pix
Onderneming van het Jaar Greg Aertssen
012 A2pix
Onderneming van het Jaar Yves Aertssen EOY
010 A2pix