Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

DSC00406
15/01/2024

Aertssen Infra toont vakmanschap in circulair slopen in Temse

In Temse heeft het team van Aertssen Infra onlangs een indrukwekkend staaltje circulair slopen laten zien bij de afbraak van een oude winkel. Dit project, uitgevoerd in opdracht van onze partner Brebuild en bouwheer Colruyt Group, is een prachtig voorbeeld van samenwerking en duurzame innovatie. Hilde Carens van Colruyt Group ging al in een vroeg stadium in gesprek met Aertssen over de circulaire mogelijkheden, wat resulteerde in een sterk bouwteam en wederzijds engagement.

Een belangrijke stap voorwaarts in onze sector!

Bij Aertssen Infra staat duurzaamheid centraal in onze visie, en dit project benadrukt onze focus op het zorgvuldig scheiden en hergebruiken van materialen. Beton en wapening werden nauwkeurig van elkaar gescheiden, met een onderscheid tussen A+ beton, vrij van contaminaties zoals verf of asfalt, en standaard betonpuin.

Het A+ beton, een toonbeeld van puurheid en kwaliteit, zal worden hergebruikt als granulaat voor nieuwe betonmengsels. Dit hergebruik onderstreept ons engagement voor een bredere toepassing van duurzame materialen in verschillende bouwprojecten en benadrukt het innovatieve, duurzame pionierswerk van Colruyt Group.

De recuperatie van structurele elementen zoals kolommen, gewelven en de winkelvloer werd met de grootste precisie uitgevoerd. Ytong-blokken, bekend om hun lichte gewicht en uitstekende isolatie-eigenschappen, werden ter plaatse gescheiden van de wapening en verwerkt tot kattenbakvulling, een innovatieve toepassing die de veelzijdigheid van het hergebruik van verschillende bouwmaterialen benadrukt.

Ook winkelwandpanelen en het platte dak kregen de nodige aandacht. Roofing materiaal werd aangeboden aan Derbigum voor de productie van bitumen dakbedekking, terwijl asfalt van de parkeerplaatsen werd hergebruikt voor nieuwe asfaltprojecten. Hout, oud ijzer (inclusief koper, aluminium, staal en inox), en zelfs oude ondergrondse opslagtanks van het DATS-24-tankstation werden zorgvuldig verwerkt en geleid naar passende verwerkingsfaciliteiten.

Wij kijken met trots en voldoening terug op dit project, dat niet alleen getuigt van onze technische vaardigheden en veilige, innovatieve aanpak, maar ook van onze onwrikbare inzet voor een duurzamere toekomst.

DSC00374
DJI 0190
DJI 0175
DJI 0167
DSC00406