Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Onze geschiedenis

Van tractoren in de polders tot megaprojecten in het Midden-Oosten: in de loop der jaren heeft Aertssen een ongelooflijke groei doorgemaakt. De drie belangrijkste ingrediënten van dat succesrecept? People, power and passion to build on – al sinds 1964 de pijlers van ons bedrijf.

1964

Grondwerken Marcel Aertssen

Marcel Aertssen werkte oorspronkelijk als landbouwer in het polderdorp Oorderen. Eind jaren 1950 beslist de Belgische overheid dat het dorp moet plaatsmaken voor een uitbreiding van de haven van Antwerpen. Marcel blijft niet bij de pakken zitten, maar verkoopt zijn landbouwmachines. In de plaats koopt hij vrachtwagens en kranen. Met zijn nieuwe machines en zijn bedrijf Grondwerken Marcel Aertssen werkt hij als onderaannemer van baggeraars en bouwbedrijven mee aan de uitbreiding van de Antwerpse haven. Al snel begint zijn zaak te groeien …

Wendbaar zijn in tijden van verandering, overal opportuniteiten zien en diversifiëren: tot op vandaag zit die ondernemende mentaliteit van oprichter Marcel Aertssen in het DNA van Aertssen Group.

1964 Grondwerken Marcel Aertssen 2

1976

Filiaal in Zeebrugge

In de loop der jaren groeit Aannemingsbedrijf Aertssen uit tot een van de grootste grondverzetbedrijven in België. De groep blijft inspelen op nieuwe opportuniteiten. Zo richt Aertssen in 1976 zijn eerste filiaal in Zeebrugge op, waar het onder meer meewerkt aan de bouw van de LNG-terminal.


1980

Nieuwe generatie, nieuwe activiteiten

In de jaren 1980 worden de kinderen van Marcel Aertssen, Greg, Raf, Saskia en Luc, klaargestoomd om sleutelfuncties op te nemen in het bedrijf. Zij gaan op zoek naar nieuwe activiteiten om het bedrijf verder te helpen groeien. Intussen blijft Aertssen meewerken aan toonaangevende infrastructuurprojecten, zoals de Berendrechtsluis – op dat ogenblik de grootste sluis ter wereld – en de Liefkenshoektunnel.

In 1980 volgt de oprichting van een bedrijf voor uitzonderlijk vervoer: Aertssen Transport. De eerste klant is het eigen grondverzetbedrijf, waarvoor zware graafmachines vervoerd moeten worden. Niet veel later beginnen ook derde partijen gebruik te maken van de expertise van deze transporteur.

De groep ziet potentieel in grote hijswerken in de bouw en industrie. Daarom wordt in 1990 Aertssen Kranen opgericht.

210507 Aer144

1992

Oprichting Antwerp Recycling Company

Na de werken aan de Berendrechtsluis besluiten Aertssen en Herbosch-Kiere een onderneming op te richten voor het verwerken van bouw- en slooppuin uit het havengebied. Antwerp Recycling Company was geboren. Opvallend: onze eigen recyclagenormen zouden later wetgeving worden.
Of hoe we onze tijd vooruit waren …

1992 Antwerp Recycling Company

2000

Dochteronderneming over de taalgrens

In 2000 richtte Aannemingsbedrijf Aertssen in Luik zijn dochterbedrijf Aertssen Terrassements op. Dat bedrijf spitst zich toe op de ontginning van steengroeves en transport- en aannemingsprojecten in Wallonië. Sinds 2021 zijn Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Terrassements samengesmolten tot Aertssen Infra. Terrassements werd omgedoopt tot Aertssen Infra Sud.

2000 Aertssen Terrassements

2003

Shipit, G. Smeyers en Rollit

In 2003 investeert Aertssen samen met andere ondernemingen in drie bedrijven: Shipit (multimodale logistiek en binnenvaart), G. Smeyers (bronbemaling) en Roll-it (verticaal transport). Al gauw worden ze toonaangevend in hun vakgebied. Het dienstenaanbod van Aertssen wordt zo fiks uitgebreid met complementaire oplossingen.

Roll it

2005

Nieuwe horizonten in het Midden-Oosten

In het begin van de 21e eeuw wil Aertssen nieuwe markten gaan verkennen, aangezien de werken aan het Deurganckdok afgerond zijn. Kleinzoon Yves Aertssen trekt naar het Midden-Oosten, en met succes. Grote aannemingsprojecten volgen, zoals de bouw van een luchthaven op zee (Doha), een 12 kilometer lange strekdam en kunstmatige eilanden voor de kust van Abu Dhabi. Niet veel later volgt ook het kraanbedrijf naar het Midden-Oosten. Zo werkte Aertssen mee aan de bouw van voetbalstadia in Qatar voor het WK van 2022. Vandaag realiseert de groep een derde van haar omzet buiten Europa en is het Midden-Oosten een tweede thuismarkt geworden.

De groep zorgde voor lokale verankering in Abu Dhabi om internationale grond- en waterbouwprojecten tot een goed einde te brengen. En sinds de oprichting van Aertssen Machinery Services verhuurt Aertssen ook in die regio’s hijskranen.

2005 Aertssen Machinery Services

2008

Nieuw hoofdkantoor

In 2008 verhuist de groep naar een nieuw bedrijfsgebouw aan Laageind 91 te Stabroek. In het gebouw van 2 verdiepingen zijn zo’n 130 bedienden aan de slag. Achteraan de site werkt Aertssen Services aan het onderhoud en herstel van het machinepark.

20210917 aertssen small 19

2014

Lifetime Achievement Award

Jaarlijks reiken de VOKA - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en de provincie Antwerpen de Lifetime Achievement Award uit aan een uitzonderlijk Antwerps bedrijf. In 2014 mocht Aertssen Infra die prestigieuze award in ontvangst nemen.

2014 Lifetime Achievement Award

2018

Digitale voortrekkersrol

De bouwsector is een sector waar de digitalisering slechts langzaam doordringt. Aertssen wil daarbij een voortrekkersrol vervullen en lanceerde Smartyard. Via dat zelf ontwikkelde digitale platform wil het de huur en verhuur van bouwmaterieel, goed voor een markt van 40 miljard in de EU, optimaliseren door vraag en aanbod aan elkaar te koppelen op basis van de modernste technologie.

Smartyard 3 vergroot

2019

Eerste strategische overnames

Na een sterke en nog steeds volledig organische groei rondt Aertssen Group begin 2018 zijn eerste strategische overname af. Het nam het familiebedrijf Michielsens over, gespecialiseerd in mobiele kranen, transport en industriële montage. In 2019 volgt de acquisitie van Envi, Ecosol en Willy Crommen, een groep Limburgse bedrijven met meer dan 50 werknemers, gespecialiseerd in saneringswerken in de industrie, de behandeling van zuiveringsslib en wegen- en infrastructuurwerken. Daarna volgt de overname van ADM Team Heavy en AltéAd Devriendt, waardoor we onze transport- en logistieke activiteiten verder uitbouwen.

Strategische overname Kranen Michielsens Aertssen Group

2020

Roll-it & Aertssen Kranen worden één sterke partner

Aertssen Kranen en Roll-it werkten al 10 jaar samen. Complexe hijs- en assemblagewerken vragen vaak een nauwgezette samenwerking. Door onze activiteiten te combineren, beschikken we over een totaaloplossing voor de toekomst. Met onze expertise en ingenieurskennis willen we ons nog meer concentreren op one-stop shop-oplossingen, waarmee we u van A tot Z helpen bij uw professionele uitdagingen.

Roll it en Aertssen Kranen

2020

Verrebroek: Aertssen Transport & Logistics

Eind 2020 namen we ons prestigieuze kantoorgebouw in Verrebroek in gebruik. Alle activiteiten van Aertssen Transport & Logistics zijn gecentraliseerd op deze nieuwe site. Zo zijn we, meer dan ooit, klaar voor de uitdagingen van morgen!

Nieuwe Site Verrebroek Aertssen Logistics en Transport

2021

Overnames G. Smeyers & Van Rooy

Met de overnames van G. Smeyers en Van Rooy wil Aertssen Infra het beste van onze bedrijven strategisch benutten. Zo kan Aertssen Infra nog beter totaaloplossingen aanbieden voor alle ondergrondse werken. We hebben hiermee de specialistische kennis op het gebied van grondwaterbemaling, betonwerken, funderings- en beschoeiingstechnieken in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen en infrastructuurwerken aan te bieden aan onze klanten.

20210804 095952 1

Samen schrijven aan het volgende hoofdstuk?