Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Aertssen Group Safety

Safety

Iedereen veilig weer thuis

Onze prioriteit is de veiligheid en het welzijn van al onze mensen. Waar dan ook ter wereld. Werknemers, onderaannemers, leveranciers … allemaal hebben ze familie, vrienden en collega’s die hen graag zonder kleerscheuren zien thuiskomen na een werkdag. Daarom doen we ons uiterste best om een werkomgeving te creëren waarin risico’s tot een minimum beperkt worden. Ons doel? 0 ongelukken, 24/7, 365 dagen per jaar.

Iedereen veilig thuis Aertssen Group Safety

Risico’s beperken

We beseffen dat we nooit alle risico’s onder controle kunnen krijgen. We werken vaak in de meest uitdagende omstandigheden en de omvang van onze activiteiten en de kans op menselijke fouten maken het bijna onvermijdelijk dat er ongelukken gebeuren. Maar we doen er wél alles aan om gevaren op de werkplek te minimaliseren. We stellen gedetailleerde risicoanalyses op, organiseren gespecialiseerde trainingen en zorgen voor duidelijke instructies en procedures. Ook voeren we geregeld interne audits uit en zorgen we voor een adequate opvolging van de bevindingen. Als er toch een ongeval gebeurt, zorgen we ervoor dat we eruit leren om soortgelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Aertssen Group Risicos Beperken

Driven by Safety

Driven by Safety is een campagne die veiligheid nog sterker wil doen leven, want het is de verantwoordelijk van iedereen, voor iedereen. Het doel van de campagne is om tot zero losses te komen. Geen lichamelijke schade, eerst en vooral, maar ook geen materieel verlies, geen imagoschade en geen financiële nadelen – niet voor onze werknemers en hun gezin, en niet voor Aertssen.

Bij de campagne horen affiches met enkele ‘golden rules’ voor veiligheid. Er is ook een Driven by Safety-app voor al onze werknemers, onderaannemers en partners. Daarin vinden ze onder andere tips en nieuws rond veiligheid, instructies en de mogelijkheid om onveilige situaties meteen te melden.

Driven By Safety

ISO 45001

Onze internationale afdelingen zijn ISO 45001-gecertificeerd, de internationale norm voor veiligheids- en gezondheidsmanagement. Aertssen Kranen, behaalde het certificaat in 2020. Ook Aertssen Transport & Logistiek certificeerden zich eveneens in 2023.

ISO 45001

Veiligheid op de weg

Het verkeer wordt alsmaar drukker en gevaarlijker. Daarom volgen we de laatste ontwikkelingen op het vlak van verkeersveiligheid op de voet.

Zo zijn onze vrachtwagens uitgerust met aanrijpreventie en systemen die het rijgedrag monitoren. Ze hebben ook een systeem om afleiding te voorkomen. Dat moet er vooral voor zorgen dat chauffeurs niet in de verleiding komen om hun smartphone te gebruiken.

Verder worden onze chauffeurs voortdurend bijgeschoold in ons eigen Training Center. We beschikken over een spiegelafstelplaats en een truckwash en werken mee aan bewustwordingscampagnes voor het brede publiek.

Aertssen Group Veiligheid op de weg