Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Elektrische wagen
21/11/2023

Elektrische vrachtwagens voor Aertssen Transport en Aertssen Infra Sud

Met de elektrische trucks versterkt Aertssen Group haar toewijding aan duurzaamheid en draagt het familiebedrijf bij aan een schonere en groenere logistieke sector. Deze nieuwe toevoegingen aan het machinepark markeren een mijlpaal in de voortdurende inzet om klimaatneutraal te ondernemen. De nieuwe elektrische vrachtwagens zullen in 2024 in gebruik genomen worden.

DAF elektrische vrachtwagen voor Aertssen Transport

De nieuwe DAF elektrische truck voor Aertssen Transport beschikt over een compacte cabine. Een opvallend kenmerk van deze DAF elektrische truck is zijn actieradius van zo’n 300 kilometer. Dit maakt het mogelijk om goederen milieuvriendelijk te transporteren tussen onze logistieke site in Verrebroek en de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Deze vrachtwagen zal hoofdzakelijk worden ingezet voor het vervoer van containers, wat een cruciale schakel vormt in onze logistieke operaties.

Om ervoor te zorgen dat de DAF elektrische truck altijd klaar is, zal er op onze logistieke site in Verrebroek een speciaal laadpunt worden geïnstalleerd. Met dit laadstation zal de vrachtwagen snel en efficiënt kunnen opladen, waardoor we onze transportactiviteiten soepel kunnen laten verlopen.

Volvo FH elektrische vrachtwagen voor Aertssen Infra Sud

Ook bij onze afdeling in Hermalle-sous-Huy rijdt er vanaf volgend jaar een elektrisch model rond. Er werd gekozen voor de Volvo FH, een 100% elektrisch aangedreven vrachtwagen, met een actieradius tot 300 km met een enkele acculading. De vrachtwagen zal ingezet worden voor langlopende projecten bij opdrachtgevers met vaste sites. Ook op het bedrijfsterrein van Aertssen Infra Sud zal er geïnvesteerd worden in laadpunt voor de elektrische vrachtwagen.

Focus op duurzaamheid

“De beslissing om te investeren in deze elektrische vrachtwagens past perfect in de bredere duurzaamheidsstrategie. Aertssen Group streeft ernaar om de ecologische voetafdruk te verminderen en klimaatneutraal te ondernemen tegen 2050. Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van schonere energiebronnen zijn kernprioriteiten voor het familiebedrijf.

Aertssen Group onderzoekt momenteel bijkomende bestellingen van elektrische vrachtwagens voor andere afdelingen. We blijven innoveren en investeren in duurzame oplossingen om onze impact op het milieu te minimaliseren terwijl we hoogwaardige diensten blijven leveren aan onze klanten”, aldus Yves Aertssen, co-CEO Aertssen Group.