Outdated browser. For a better experience, keep your browser up to date.

Aertssen Logistics Batterij Zenobe
09/12/2021

Aertssen Group geeft e-busbatterij tweede leven

1250 ton CO2 besparen op 15 jaar. Dat is wat Aertssen Group uit Stabroek en Zenobē samen van plan zijn door het overschot aan zonne-energie geproduceerd op de logistieke site van het familiebedrijf op te slaan in een tweedehands batterij van 1,4MW. Het gaat om een primeur voor België.

Zon en wind zijn afhankelijk van het weer en dus niet permanent beschikbaar. Om op elk moment van de dag, en nacht, over elektriciteit te beschikken, moeten we die energie efficiënt kunnen opslaan. In batterijen uit e-bussen, bijvoorbeeld. Die geeft energiespecialist Zenobē een tweede leven in een energieopslagsysteem. Voor familiebedrijf Aertssen, dat bovenop z’n kantoren langs de E34 al 5.500 zonnepanelen installeerde met een piekvermogen van 1.650kW, is deze batterij dan ook dé oplossing

Steven Meersman, mede-oprichter Zenobē: “Het is een primeur voor België dat een busbatterij een tweede leven krijgt als opslagplaats voor hernieuwbare energie op de site.”

Voortaan produceert Aertssen dus niet enkel z’n eigen zonne-energie, het slaat zijn surplus ook op in de innovatieve Zenobē-batterij. Om er in tijden van schaarste of ‘s nachts z’n elektrische vorkheftrucks mee op te laden. Aangezien het familiebedrijf minder energie van het net moet afnemen op de duurdere momenten van de dag, betekent deze batterij voor Aertssen dus een fikse besparing.


Deze batterij zorgt ervoor dat lokaal geproduceerde groene energie ook lokaal opgeslagen en gebruikt kan worden. De samenwerking met Zenobe is een belangrijke stap in het duurzaamheidsproces van Aertssen.

Tim Maeyens
Aertssen Group Batterij Verrebroek
Aertssen Group Verrebroek Batterij JLG Zenobe
Aertssen Group Zenobe
Aertssen Logistics Batterij Zenobe
Verrebroek Aertssen Logistics Transport Zenobe
Zenobe e busbatterij