Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.
09/12/2021
Aertssen Group geeft e-busbatterij tweede leven
1250 ton CO2 besparen op 15 jaar. Dat is wat Aertssen Group uit Stabroek en Zenobē samen van plan zijn door het overschot aan zonne-energie geproduceerd op de logistieke site van het familiebedrijf op te slaan in een tweedehands batterij van 1,4MW. Het gaat om een primeur voor België.
Zon en wind zijn afhankelijk van het weer en dus niet permanent beschikbaar. Om op elk moment van de dag, en nacht, over elektriciteit te beschikken, moeten we die energie efficiënt kunnen opslaan. In batterijen uit e-bussen, bijvoorbeeld. Die geeft energiespecialist Zenobē een tweede leven in een energieopslagsysteem. Voor familiebedrijf Aertssen, dat bovenop z’n kantoren langs de E34 al 5.500 zonnepanelen installeerde met een piekvermogen van 1.650kW, is deze batterij dan ook dé oplossing
Voortaan produceert Aertssen dus niet enkel z’n eigen zonne-energie, het slaat zijn surplus ook op in de innovatieve Zenobē-batterij. Om er in tijden van schaarste of ‘s nachts z’n elektrische vorkheftrucks mee op te laden. Aangezien het familiebedrijf minder energie van het net moet afnemen op de duurdere momenten van de dag, betekent deze batterij voor Aertssen dus een fikse besparing.
Het is een primeur voor België dat een busbatterij een tweede leven krijgt als opslagplaats voor hernieuwbare energie op de site.