Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Internationaal

Aertssen in het buitenland

Niet alleen in België verzetten we bergen: Aertssen Group is wereldwijd actief in meer dan 30 landen. Sinds 2005 hebben we in het Midden-Oosten een sterke aanwezigheid opgebouwd. Het is intussen onze tweede thuismarkt. We werken er aan verschillende prestigieuze projecten. Maar ook in Europa, Afrika, Noord- en Centraal Amerika en Azië helpen onze krachtige machines op de grootste werven.

Lokale verankering in het Midden-Oosten

Aan het begin van de 21e eeuw waren de werken aan het Deurganckdok afgerond. Aertssen Group moest op zoek naar nieuwe opportuniteiten en vond die in het Midden-Oosten. Al snel volgden er verschillende grote aannemingsprojecten. Door ter plaatse dochterondernemingen op te richten, zorgden we voor lokale verankering. Earth Moving Worldwide (Abu Dhabi) en Gulf Earthmoving Worldwide (Qatar) richten zich op internationale grond- en waterbouwprojecten. Aertssen Machinery Services volgt enkele jaren later en levert hijskranen in de regio.

Internationale projecten

Hail & Ghasha project, Abu Dhabi (UAE)

Het Hail & Ghasha-project omvat de aanleg van 11 eilanden voor toekomstige gas- en oliewinning. EMW heeft materieel geleverd en personeel opgeleid om de landwinnings- en steenstortwerken uit te voeren voor de National Marine Dredging Company (NMDC). We leverden 100 stuks aan materieel en long reach-kranen, speciaal ontworpen voor steenstortwerken en in staat om 24/7 te opereren. Bovendien werden onze paradepaardjes, 2 Sennebogen EQ880 evenwichtskranen, in de loop van 2020 gemobiliseerd om de rotsinstallatiecapaciteit op het H&G-project te versterken. Om deze uitgebreide vloot op afgelegen locaties te onderhouden, zet EMW een team van 55 vakkundige monteurs in. Zij houden het materieel draaiende in de uitdagende temperaturen en omgeving van het Midden-Oosten.

Borouge, Abu Dhabi (UAE)

Aertssen Machinery Services stond in voor de hijswerken van de silo’s in de Borouge Polypropylene Plant 5. Borouge is gelegen in de westelijke regio van de UAE en is een van de grootste petrochemische sites van het emiraat. AMS heeft een uitstekende reputatie in deze regio en ondersteunde de afgelopen 10 jaar aannemers in onder meer Ruwais, Habshan, Haliba, Bab en de Asab-velden. Wij zijn er trots op dat we deel uitmaken van de Groeistrategie Borouge 2030.

Etihad Rail Network, Abu Dhabi (UAE)

Het Etihad Rail Project is een van de grootste lopende projecten in het emiraat, ter waarde van 10,9 miljard USD en is daarom opgedeeld in verschillende subpackages. Aertssen Machinery Services zorgde voor het lossen en de opslag van de rails in het Al Faya Depot in Abu Dhabi (package 2F2). Het volgende package is 2F1. Dit omvat de bouw van bruggen (offshorewerken) in havengebieden, zoals de haven van Khalifa.

De toegevoegde waarde van dit netwerkproject is enorm en Aertssen is er trots op deel uit te maken van deze omvangrijke werken. Eenmaal voltooid zal het Etihad Rail Netwerk de volledige westelijke regio verbinden met de oostelijke regio, inclusief een verbinding tussen alle belangrijke havens in Abu Dhabi, Dubai, Sharjah en Fujairah.

Ras Abu Aboud Stadium, Qatar

In Qatar helpt Aertssen Machinery Services mee aan de bouw van de stadia voor het WK voetbal in 2022. AMS maakte in elk geval een indrukwekkende entree met zijn rupskranen. De constructie van dit stadion bestaat uit bijna 2500 containers die in een stalen frame moesten worden geplaatst. Snelheid, nauwkeurigheid en een innovatieve spirit waren vereist om het stadion op tijd af te krijgen voor de start van het WK 2022.

Uitbreiding Hamad international airport, Qatar

Er worden veel supporters verwacht voor het WK voetbal in 2022, dus de luchthaven was toe aan een serieuze upgrade. Zowel taxibanen als faciliteiten werden vergroot. Dat vereiste uiteraard onze ondersteuning met mobiele kranen en transport. Beperkingen op de toegestane giekhoogte en de krappe deadlines maakten het een uitdagend maar interessant project.

Bouw datacenters Windows, Qatar

Met de komst van Windows Azure naar Qatar, werden er verschillende grote datacenters gebouwd. Die bestaan uit modules van tot 45 ton per stuk. De datacenters zelf wegen in totaal meer dan 2700 ton. Aertssen kreeg het contract voor de installatie van alle modules op 3 locaties.

Raffinaderij en haven van Duqm en Nizwa Museum, Oman

Het Duqm Refinery Project is een van de grootste projecten in Zuid-Oman, verdeeld in 3 packages. AMS is betrokken bij alle EPC-packages en de subpackages van dit fascinerende project. Ook de packages gerelateerd aan het DRP, zoals onderzeese pijpleidingen, ontziltingsinstallatie, elektriciteitscentrale en civiele projecten, behoren tot de scope van AMS, zelfs direct onder de hoofdaannemers. AMS heeft eveneens deelgenomen aan de bouw van de visserijhaven in Duqm. Door mee te werken aan de pijpleidingen van Ras Markaz tot Duqm, positioneert AMS zich als langetermijnpartner. Zo versterkt AMS zijn aanwezigheid in deze woestijnregio aanzienlijk. In noordelijke richting, in Nizwa en Sohar, heeft AMS ook geholpen bij de bouw van het Nizwa Museum, waar het een aanzienlijk aantal staalconstructies en liggers heeft gehesen en geïnstalleerd.