Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Aertssen Green Energy

Green Energy

Aertssen Group wil een voorloper zijn in de energietransitie. We investeren in groene energie en stellen onze machines en expertise ter beschikking bij de realisatie van projecten rond hernieuwbare energie. De bouw van windmolens, een zonnepanelenpark maken of de mogelijkheden van waterstof onderzoeken: het zijn maar enkele van de manieren waarop we ons inzetten voor een duurzamere toekomst.

De Zonneberg: Terranova Solar

In Zelzate hielp Aertssen bij de sanering van een oud gipsstort. Op die plek verrees vervolgens de Zonneberg: het tweede grootste zonnepanelenpark van de Benelux, met 55.000 zonnepanelen die groene stroom leveren aan 4.000 gezinnen. Aertssen participeerde in dit project en is mede-eigenaar van de zonnepanelen.

De Zonneberg Terranova Solar

Windmolens bouwen

Aertssen biedt met zijn business units Transport en Logistiek en Kranen totaaloplossingen voor bedrijven die windmolens willen plaatsen. Van uitzonderlijk vervoer van alle onderdelen tot de hijswerken voor de montage: onze afdelingen slaan de handen in elkaar om de energietransitie mee mogelijk te maken.

Aertssen Green Energy Windmolens bouwen

Waterstof als energiedrager

Als actief lid van de Belgische Power-to-Gas-cluster van Waterstofnet zijn we bijzonder geïnteresseerd in de mogelijkheden om zonne-energie op te slaan in waterstof. Die kan dan als brandstof dienen voor onze wagens, trucks, heftrucks en binnenschepen. We willen absoluut early adopters zijn van deze opkomende technologie. Zo namen we samen met onze partners DEME en Jan De Nul de allereerste graafkraan met dual-fuel technologie -gebouwd door CMB.TECH & Firma Luyckx- in gebruik op onze Terranova Solar site. Ook waterstoftankstations op onze sites staan op de planning.

Graafkraan Waterstof Aertssen Green Energy Luyckx
Aertssen Green Energy Waterstof Graafkraan Motor
Aertssen Green Energy Waterstof Graafkraan
Graafkraan Waterstof Aertssen Green Energy Luyckx
Aertssen Green Energy Waterstof Graafkraan Luyckx