Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Ineos Project One
13/03/2023

Aertssen en Denys werken samen aan tweede fase van Project ONE

INEOS Olefins Belgium NV heeft de opdracht voor de realisatie van de tweede fase van de werken voor de ethaankraker Project ONE toegekend aan Denys-Aertssen. In april 2023 gaan we van start met de aanleg van de ondergrondse leidingen, tijdelijke installaties en verharde wegen. De opdracht heeft een waarde van bijna 100 miljoen euro en over een periode van twee jaar worden uitgevoerd.

Na de eerste fase, ook de tweede fase

Ook bij de eerste fase was Aertssen betrokken. In december vorig jaar ging de eerste damwand officieel de grond in. De afgelopen maanden werd er op de site hard verder gewerkt door de tijdelijke maatschap Mourik-Aertssen zodat al in het voorjaar 2023 de tweede fase van de werken kan aanvangen. We zijn bijzonder verheugd dat INEOS Olefins Belgium NV ook de tweede bouwfase van Project ONE aan Aertssen Infra toevertrouwt.

De uitvoering van de werkzaamheden voor fase 2 zal starten in april 2023. ​ De werken omvatten onder meer het plaatsen van ondergrondse leidingen waaronder riool-, drinkwater-; afwaterings- en bluswaterleidingen, het plaatsen van funderingen voor tijdelijke gebouwen, en het aanleggen van wegen, parking, voetpaden en bushaltes.

Duurzame uitvoering

Ook in deze fase zetten we in op een duurzame uitvoering, gericht op de toekomst. Opnieuw zullen maximaal hergebruik en transport van materialen via binnenwateren aan de basis liggen van een duurzame uitvoering. Zo vermijden we bijvoorbeeld voor het brengen van steenslagmateriaal naar de werf ongeveer 10.000 vrachtwagenbewegingen heen en terug, wat zorgt voor minder verkeer en een verminderde CO2-uitstoot.