Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Aertssen kalender werven 7287
05/09/2022

Aertssen Group gaat voor een veilige schoolomgeving en kiest alternatieve route voor zwaar verkeer

In Kontich gaat Aertssen Infra de komende periode aan de slag om een overstromingsgebied langs de Grote Struisbeek aan te leggen. Om de veiligheid in de schoolomgeving van Kontich te verhogen, kiest Aertssen Group voor een alternatieve route.

In Kontich legt Aertssen Infra een nieuw overstromingsgebied langs de Grote Struisbeek aan. De Grote Struisbeek komt er samen met de Borse Loop, maar bij hevige regenval kunnen deze waterlopen het watervolume onvoldoende afvoeren. Het netelige gevolg? Wateroverlast voor omwonenden. Met de aanleg van het nieuwe overstromingsgebied wil de provincie Antwerpen wateroverlast in de toekomst helpen tegengaan.

Verkeersveilige routes

Concreet betekent dit voor het team van Aertssen Infra het uitgraven en aanleggen van waterwegen en dijken en dus ook heel wat werfverkeer voor de aan- en afvoer. Om de veiligheid in de schoolomgeving te verhogen, kiest Aertssen Group voor een veilige omleiding langs grote wegen om de dorpskern van Kontich en een lagere school te vermijden, want na acht weken vakantie, moesten leerlingen afgelopen donderdag weer de schoolbanken in.

Voor dit indrukwekkende project zal Aertssen Infra ongeveer honderd werkdagen aan de slag zijn. In de omgeving van scholen en dorpskernen zullen al die tijd geen vrachtwagens van Aertssen rijden.

Aertssen kalender werven 7287