Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

STE08576
03/11/2022

Aertssen test mogelijkheden rond mobiele batterij-unit

Nieuwe stap in duurzamer ondernemen.

Eind 2021 zijn Aertssen en Zenobē gestart met een unieke samenwerking waarbij een batterij-unit van Zenobē werd ingezet op de logistieke site van het familiebedrijf om het overschot aan zonne-energie geproduceerd op te slaan. Deze opgeslagen energie wordt later op de dag herbruikt om o.a. het terrein te verlichten en haar elektrische vorkheftrucks op te laden. Aangezien het familiebedrijf minder energie van het net moet afnemen op de duurdere momenten van de dag, betekent deze batterij voor Aertssen een heuse besparing. De verwachting is dat de batterij-unit op termijn zal resulteren in een totale besparing van 1250 ton CO2.

De resultaten van de samenwerking zijn dermate positief, dat momenteel gekeken wordt naar een uitbreiding van de samenwerking. Ditmaal wordt gekeken naar toepassingen rond een mobiele en modulaire Zenobē PowerSkid batterij-unit. Net zoals de eerste samenwerking is de PowerSkid opgebouwd uit gerecycleerde batterijen van bussen. De komende weken gaat Aertssen verschillende mogelijkheden testen rond deze nieuwe oplossing van Zenobē. Zo zal o.a. worden getest naar de optimalisatie van dieselverbruik van generatoren op werven en het elimineren van dieselgeneratoren in bepaalde werkstromen van onze logistieke dienstverlening.

Yves Aertssen, co-CEO: “Duurzaamheid zit in ons DNA en maakt onlosmakelijk deel uit van al onze activiteiten. Dat laat ons toe om antwoorden te formuleren op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van vandaag en morgen. Om bewust en met respect voor mens en milieu te handelen als bedrijf. Zo werken we aan een wereld waarin we ook morgen kunnen ondernemen. En leven.”

Peter Pauwels, General manager België Zenobē: “De mobiele Zenobē batterij is ideaal voor op een bouwplaats, festival, ijspiste, schip, ... De batterij wordt gemaakt van gerecycleerde busbatterijen na 500.000 km. De Zenobē batterij kan daarna nog 10 jaar verder. Ook in combinatie met een dieselgenerator bespaar je tot 80% minder diesel en dus 80% minder CO2 uitstoot.”


STE08520
STE08552
STE08564
STE08532
STE08576
STE08531
STE08580
STE08607