Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

DJI 0569
21/04/2023
Kranen

Sint-Maartensdal, Leuven

In Leuven heeft Aertssen Kranen een indrukwekkend hijsproject uitgevoerd voor Schildersbedrijf Van Mieghem nv, die op hun beurt de werkzaamheden uitvoerden voor de sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal. Het project betrof de renovatie en het terugplaatsen van de torenspits om de stabiliteit te garanderen. De torenspits werd in november 2021 verwijderd en was nu volledig gerenoveerd en klaar om teruggeplaatst te worden.

Het totale gewicht van de torenspits bedroeg 8,7 ton en werd verplaatst met behulp van een indrukwekkende 500-ton mobiele telescoopkraan, de Terex AC500. De kraan was geconfigureerd met een 60° WIHISSL, wat inhoudt dat er gebruik werd gemaakt van een spanlift en een wipper, in dit geval een 84 meter lange wipper. Het hijsplan werd reeds in 2021 uitgewerkt door de collega's van engineering.


Aertssen Kranen nam een breed scala aan taken op zich tijdens het project, waaronder het voorzien van vergunningen, signalisatie, omleidingen en werfinrichting. Voor deze taken werd samengewerkt met onderaannemers Fero Signalisatie en Adecon. Het transport van de onderdelen van de firma Lumet (Verrebroek) naar de site in Leuven werd uitgevoerd door Aertssen Transport op 3 en 4 april. Het kraainest, dat als uitzonderlijk vervoer werd beschouwd, werd 's nachts getransporteerd.

Op 3 en 4 april vond de montage van het kraainest ter plaatse in Leuven plaats, waarna het hijsen en plaatsen van het kunstwerk en de pyloon volgde. Enkele uitdagingen tijdens het project waren het opbouwen van de grote kraan in het centrum van de stad en het rekening houden met de ondergrondse parkeergarage om te voorkomen dat de kraan in de garage zou zakken.

Dankzij de expertise en coördinatie van Aertssen Kranen en hun partners werd de torenspits succesvol gerenoveerd en teruggeplaatst, wat bijdraagt aan de verdere verfraaiing van Leuven en de veiligheid van de constructie.

DJI 0563
DJI 0551
DJI 0556
DJI 0511
DJI 0547