Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

1709815811212
12/02/2024

Aertssen Infra en Unilin bundelen krachten voor circulaire houtverwerking

Aertssen Infra slaagt de handen in elkaar met partner Unilin, de makers van onder andere Quick-Step, voor een gezamenlijke missie in de circulaire economie! Hiervoor transformeert Aertssen Infra houtafval tot waardevolle grondstoffen, waarmee elk stuk hout een duurzame bestemming krijgt.

Circulaire verwerking van hout uit sloopprojecten

Samen met Unilin verwerken we hout afkomstig uit diverse circulaire sloopprojecten. Hierbij hanteren we een gedetailleerd proces om maximale waarde uit elke kwaliteit hout te halen:

  • Hout van de allerhoogste kwaliteit wordt eerst gesorteerd en bewaard voor volledig hergebruik. We zoeken naar geschikte afnemers die deze stukken volledig kunnen gebruiken.
  • Hout van hoge kwaliteit bezorgen we aan Unilin die er op hun beurt meubelpanelen van maken. Dit maakt de weg vrij voor hoogwaardig hergebruik, zelfs als de originele vorm niet behouden blijft. Een nieuw leven in de circulaire meubelindustrie.
  • Hout van lagere kwaliteit zetten we in als groene brandstof. Op deze manier zorgen we ervoor dat zelfs de minst bruikbare materialen nog een nuttig gebruik krijgen en bijdragen aan de energievoorziening.

Succesverhaal: RECOR-project in Stad Hasselt

Een mooi voorbeeld van onze gezamenlijke duurzaamheidsinspanningen is het RECOR-project in Stad Hasselt, die we uitvoerden voor onze partners Futurn en Mathieu Gijbels. Hier recupereerden we maar liefst 200 ton hout, dat we vervolgens aan Unilin afleverden. Dit resulteerde in de productie van meer dan 200m³ circulaire spaanplaten en leverde een indrukwekkende CO2-besparing van 171.404 kg op.

Hout, afkomstig was uit een voormalige meubelmakerij, vindt nu zijn weg terug naar de meubelindustrie in een nieuwe, circulaire vorm. En zo is de cirkel rond! Met deze aanpak dragen we niet alleen bij aan de productie van circulaire producten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Bij Aertssen Infra blijven we ons inzetten voor innovatieve oplossingen die zowel economische als ecologische voordelen bieden. Dit partnership met Unilin is een mooi voorbeeld van hoe we samen werken aan een circulaire economie en een duurzame wereld.