Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

10/03/2023
Kranen

Nieuwe spoorwegbrug in Laudun (Frankrijk)

Begin februari plaatste Aertssen Kranen in opdracht van onze klant Eiffage Génie Civil een spoorwegbrug op een krappe locatie in Laudun, nabij Avignon in Frankrijk. De nieuwe spoorwegbrug is maar liefst 24,80 meter lang en 4,80 meter breed. Voor de installatie werd de spoorlijn van SNCF tijdelijk afgesloten gedurende het weekend.


Wanneer we een zware last niet kunnen (ver)plaatsen met een hijskraan omwille van budgettaire redenen en een krappe timing, opgelegd door eindklant SNCF Réseau, kan onze klant Eiffage Génie Civil rekenen op het A-team om de klus te klaren. Met een hydraulisch jack-up systeem, klimvijzels en SPMT's zorgden we voor de installatie van de nieuwe brug.

Het team van Aertssen Kranen mobiliseerde zich aan het begin van de week en werkte gedurende 9 dagen - inclusief 48 uur standby ter plaatse - om de twee landhoofden en het brugdek te installeren.

Aertssen Kranen Laudun 2

Alvorens we het 220 ton wegende brugdek plaatsten, moesten we twee landhoofden positioneren, elk met een gewicht van 350 ton. Het brugdek werd vervolgens opgetild met hydraulische jacks tot de gewenste inrijhoogte en nadien met SPMT's op de twee landhoofden van de spoorwegbrug geplaatst.

En zoals altijd geldt: een goede voorbereiding is het halve werk, zeker bij het verplaatsen van zware lasten, waarbij er geen ruimte voor fouten is.

Aertssen Kranen Laudun 3
Aertssen Kranen Laudun 4
Aertssen Kranen Laudun 1
Aertssen Kranen Laudun 3
Aertssen Kranen Laudun 2